Köttklister...veckans ord...
Ja, det är ju så att Sverige har röstat ja till att tillåta Trombin, ett enzym som ska användas till att klistra ihop små köttbitar så att det blir stora köttbitar... Det betyder att det blir lättare för producenterna att lura oss konsumenter att köpa mat som inte är vad det ser ut som. Man kan hacka sönder kött, blanda i en massa tillsatser och sen klistra ihop allt igen så att det verkar som om det är rent kött. Jag ger mig fasen på att märkningen som kommer på förpackningen kommer att vara oerhört liten och svårläst!
Trombin = Köttklister
Trombos = Blodpropp
Kan det finnas något samband? Måste forska vidare i det här, men en sak är säker. Jag kommer inte att köpa kött i "livsmedelsbutiken" mer, utan ska köpa från gårdsbutiker eller från min mans syster som föder upp köttdjur. Då vet jag vad jag stoppar i mig i alla fall. Vem fasen vill äta nåt som heter köttklister och låter som ett ord som betyder blodpropp?
Ha...kollade lite lätt, och visst har det ett samband. Som jag tolkar det kan för mycket trombin ge ökad risk för koagulering av blodet = blodpropp. DET VAR DET JAG HADE PÅ KÄNN!! Sök på Trombin på Wikipedia...Läskigt.
Nu ska jag ut och jobba lite, eller mycket egentligen. Det är därför jag inte har skrivit på ett tag, för att jag har mycket att göra. Nu ska mitt ledord bli struktur, och eftersom det har saknats lite i mitt liv så tar det ett tag att ordna till det så att det blir bra. För bra blir det... Det vet jag.